NL

Gemeente Lochristi kiest voor leidingwaterkoelers van Aqualex

Het gemeentebestuur van Lochristi plaatste enkele maanden geleden 10 drinkwatersystemen van Aqualex. "In het gemeentehuis staan er drie. In het jeugdhuis, de bibliotheek, het containerpark, onze drie scholen en onze technische dienst staat telkens één stuk. Ze worden zowel gebruikt door de personeelsleden als door de bezoekers", vertelt duurzaamheidsambtenaar Stijn Lodefier.

Toen het contract met de leverancier van waterkoelers met flessen afliep, stelde het bestuur zich kritisch de vraag of er geen andere, duurzamere alternatieven bestonden. Na een markstudie kwam het gemeentebestuur terecht bij Aqualex, een bedrijf uit Beveren-Leie (Waregem) dat leidingwaterkoelers levert aan bedrijven, zorgcentra, horecazaken en openbare besturen. De toestellen filteren leidingwater, elimineren ongewenste smaken en geuren en zorgen voor lekker en gezond plat en bruisend water uit de kraan.

Minder transport, hoger gebruiksgemak, beter voor het milieu. "Het vorige systeem was nogal omslachtig: we moesten de flessen stockeren en het was arbeidsintensief om ze te vervangen", vertelt Fréderic Droesbeke, schepen van milieu, duurzaamheid en energie. "De nieuwe toestellen van Aqualex zijn een pak duurzamer: omdat ze zijn aangesloten op de waterleiding, is er geen transport van flessen meer nodig. Zowel voor het milieu als voor onze portemonnee is dat veel voordeliger. Het gebruiksgemak ligt ook een pak hoger. En de aankoop past bovendien in de sensibilisering van onze burgers om milieubewuster te leven."

Intussen is het gebruik van de toestellen met leidingwater een gewoonte geworden, vertelt Stijn Lodefier: "Ik vreesde vooraf wat dat sommige mensen toch hun eigen flessen water zouden meebrengen van thuis, maar ik merk dat alle personeelsleden hun fles gaan bijvullen aan de toestellen. Dat is een goed teken", vertelt hij.

En daar blijft het niet bij, klinkt het: "We zijn van plan om het flessenwater dat tot nu toe nog gebruikt wordt in vergaderzalen, ook te vervangen. We laten bij Aqualex nieuwe, gepersonaliseerde flessen maken, met ons eigen logo, en zullen die dan telkens vullen met leidingwater. Zo dragen we als gemeente opnieuw ons steentje bij."


Tags:

Deel dit bericht op

catalogus Gratis aanvragen

Rechtstreeks advies

 

056 96 70 00
info@aqualex.be

 
	056 96 70 00 
	 info@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Arno Bouvry
0497 61 20 97
arno@aqualex.be

 
	Arno Bouvry 
	0497 61 20 97 
	 arno@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Frederic Carpentier
0497 37 6481
frederic@aqualex.be

 
	Frederic Carpentier 
	0497 37 6481 
	 frederic@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Maxim Sanctorum
0486 16 56 16
maxim@aqualex.be

 
	Maxim Sanctorum 
	0486 16 56 16 
	 maxim@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Robin Decordier
056 96 70 00
robin@aqualex.be

 
	Robin Decordier 
	056 96 70 00 
	 robin@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Jurgen Vandenweghe
0492 45 15 13
jurgen@aqualex.be

 
	Jurgen Vandenweghe 
	0492 45 15 13 
	 jurgen@aqualex.be  Contact