NL

Peter Vyncke: “Mijn luiheid dient het milieu én de maatschappij”

Aqualex heeft heel wat enthousiaste klanten. Eén ervan is Peter Vyncke, CEO van Vyncke uit Harelbeke - Onderneming van het Jaar 2016. Clean energy is zijn corebusiness: zijn bedrijf ontwerpt en plaatst biomassa-installaties over de hele wereld. Hij heeft dan ook een zeer uitgesproken mening over de Aqualex-systemen. 

“Ik stoor me mateloos aan plastic flessen. Ik heb er zelfs een moreel probleem mee”, steekt hij van wal. “Ergens in Wallonië of in Frankrijk komt er water uit de grond. Een marketeer heeft ooit voorgesteld om dat water in flessen te bottelen en ze te voorzien van een vrolijk etiket. De flessen worden in een vrachtwagen getransporteerd over het overbelaste wegennet, aangedreven door fossiele brandstof. Ze gaan naar een groot depot, waar ze opnieuw opgehaald worden door kleinere vrachtwagens, die ze naar de winkels brengen. De klanten halen de flessen op – alweer met hun auto. Ze zeulen en sjouwen ermee om ze thuis in de berging te zetten, want in de koelkast is niet genoeg plaats. Da’s toch een immense tsjolinge? En dan komt het: die persoon schenkt een glas vol met iets dat hij of zij een halve meter verder gewoon uit de kraan kan halen. Als de fles leeg is, begint het spelletje opnieuw: ze wordt gedumpt bij het afval, dat opgehaald wordt door vuilniswagens en verwerkt in verbrandingsovens. Ik vind dat decadent.”

Aqualex is de Netflix van het leidingwater

“Toen ik Aqualex leerde kennen op de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk, zei ik meteen: ‘Dat is het’”, vertelt Peter. “De Aqualex-systemen filteren leidingwater en brengen het op smaak van de consument. Je kan het ook koelen of er spuitwater van maken. De Aqualex-kranen bestaan trouwens in elke stijl, van landelijk tot modern. Kortom: je hebt 24/7 toegang tot lekker water én moet nooit meer sleuren met flessen water. Bovendien dient mijn luiheid het milieu en de maatschappij. Aqualex is de Netflix van het water: het brengt wat ik wil als ik dat nodig heb.”

Sinds kort staan er Aqualex-leidingwaterkoelers in de hoofdvestiging van Vyncke in Harelbeke. “Nooit meer gesleur met bidons of flessen, ideaal toch? En onze medewerkers vinden het lekker water. Ze hebben toch nog geen flessen meegesmokkeld op Vyncke Territory…”, besluit Peter Vyncke.


Tags: Leidingwaterkoelers   -   Veelzijdige Kranen

Deel dit bericht op

catalogus Gratis aanvragen

Rechtstreeks advies

 

056 96 70 00
info@aqualex.be

 
	056 96 70 00 
	 info@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Arno Bouvry
0497 61 20 97
arno@aqualex.be

 
	Arno Bouvry 
	0497 61 20 97 
	 arno@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Frederic Carpentier
0497 37 6481
frederic@aqualex.be

 
	Frederic Carpentier 
	0497 37 6481 
	 frederic@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Maxim Sanctorum
0486 16 56 16
maxim@aqualex.be

 
	Maxim Sanctorum 
	0486 16 56 16 
	 maxim@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Robin Decordier
056 96 70 00
robin@aqualex.be

 
	Robin Decordier 
	056 96 70 00 
	 robin@aqualex.be  Contact

Rechtstreeks advies

 

Jurgen Vandenweghe
0492 45 15 13
jurgen@aqualex.be

 
	Jurgen Vandenweghe 
	0492 45 15 13 
	 jurgen@aqualex.be  Contact